Erdőgazdálkodás egy jogász szemével..

Erdőjog §

Erdőjog §

Szállítójegyek felhasználása

hogyan érintette felhasználásukat a jogszabályok változása?

2018. február 01. - Dr.Balogh

A kitermelt faanyagok szállításának dokumentálása úgynevezett szállítójegyen történik, amely szigorú sorszámadású nyomtatvány.

Az Erdőtörvény módosításához kapcsolódóan több rendeleti szintű jogszabályt is módosítottak többek között a szállítójegyre vonatkozót is.

Többen kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy a tavalyi évben megvásárolt, még fel nem használat szállítójegy tömbbel mi a helyzet, használható-e még.

A hatályos előírások szerint még a módosítás előtt megvásárolt szállítójegy tömbök egészen 2018.december 31-ig felhasználhatóak, így azokat nyugodtan ki lehet futtatni. Azonban 2019.január 1-étől már nem használhatóak fel. Érdemes tehát feljegyeznünk, hogy melyik tömb mikor került megvásárlásra.

Vonatkozó jogszabály:

26/2016 (IV.11) FM rendelet - hatályát vesztette - 2018.dec.31-ig felhasználható szállítójegyekre vonatkozólag.

414/2017 (XII.18) Kormányrendelet - hatályos.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása