Erdőgazdálkodás egy jogász szemével..

Erdőjog §

Erdőjog §

Magamról

2018. január 17. - Dr.Balogh

Az erdőgazdálkodás területén az államigazgatásban eltöltött 9 és a privát szférában eltöltött közel 10 év szakmai tapasztalatára alapozva szeretném ajánlani ezt a blogot mindazok figyelmébe, akik elveszettnek érzik magukat ebben a speciális jogi környezetben. 

Dr.Balogh Natália vagyok, erdészeti jogi szaktanácsadó. Ügyvédi praxisom nincs, így bírósági ügyekben magánszakértőként tudok közreműködni. Kollégáimmal feltett szándékunk hogy segítsük az ország magánerdő-tulajdonosainak munkáját a kompetens szakmai és jogi háttér biztosításával. Tapasztalataim szerint nagyon kevés a könnyen értelmezhető, használható és szervesen a témába vágó háttéranyag mely nem csak a törvényi szöveg bemásolásával meríti ki a tájékoztatás fogalmát.

Az erdőről, erdő védelméről és erdőgazdálkodásról szóló 2009.évi XXXVII törvény átfogó módosítása 2017.szeptember 1-én lépett hatályba. Az Erdőtörvény majdnem felét érintette a módosítás, így az erdőgazdálkodóknak, erdőtulajdonosoknak és természetesen a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek is sok változásra kell felkészülnie.

A blog keretein belül nem kifejezett célom a törvényben foglaltak szájbarágós magyarázata, inkább a napi munkámból adódó és az ügyfelek által hozott problémák, esettanulmányok illetve saját gondolatok megosztása élvez majd prioritást. Ha az idő előrehaladtával esetleg elmaradnak vagy ritkul a posztok száma az csakis az időhiánynak lesz köszönhető és nem annak hogy már nincs mit megosztani.

Az erdőgazdálkodással kapcsolatos kérdések felvetésére, a témába vágó cikkek felkutatására kiváló lehetőség mutatkozik a merdo.hu oldalon és az erdo-mezo.hu/kategoria/blog/erdeszeti-jog/  oldalon is.

Szakmai kérdésekkel keresheti irodánkat emailben: erdojog2018kukacgmailpontcom -on vagy telefonon: nullahat20 kettő,kilencvennégy - nulla,négy,negyven kilenc 

A szolgáltatások fülre kattintva vagy IDE, megtalálja irodánk specialitásait.

Remélem hasznosnak fogja érezni az itt eltöltött időt és segítségére lesz a napi tevékenysége során.

 

süti beállítások módosítása