Erdőgazdálkodás egy jogász szemével..

Erdőjog §

Erdőjog §

Szerződésminta vagy egyedi szerződés?

2018. március 05. - Dr.Balogh

Naponta keresnek meg azzal a kérdéssel/kéréssel hogy szerződés mintával dolgozunk-e, tudunk-e ilyet rendelkezésre bocsájtani illetve hogy mit is kellene abban szerepeltetni hogy a hatóság elfogadja és a törvényben foglaltaknak megfeleljen.

A válasz részemről egy egyszerű nem. Nem preferálom a szerződés minták alkalmazását mert tapasztalatom szerint lehetetlen egy A4-es oldalon korrekt módon, mindenre kiterjedően megfelelő, jogilag helytálló szabályozást megfogalmazni a felek között. Egy hosszútávú, a fenntartható és anyagilag is sikeres erdőgazdálkodást megvalósító együttműködés csakis részletszintű, a vitás esetek előfordulását minimálisra csökkentő, szakmai és adózási szempontokat is figyelembe vevő szerződésen alapulhat.

Mivel a téma nem egyszerű, egy hosszabb lélegzetvételű cikkben próbáltam a lényegre rávilágítani, hogy miért fontos több időt szánni - még a szerződések aláírása előtt - az előzetes egyeztetésre, a több szemszögből történő megközelítésre és főleg a hosszútávra berendezkedő gondolkodásra.

 Mint eddig is - média partnerünk - az erdő-mező online biztosított felületet a nagyszámú eléréshez:

http://erdo-mezo.hu/2018/02/15/erdeszeti-jog-szerzodesminta-vagy-egyedi-esetre-szabott-szerzodes-ez-a-mai-kerdes/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása