Erdőgazdálkodás egy jogász szemével..

Erdőjog §

Erdőjog §

Támogatási döntések erdőtelepítésekre

mi a teendő, ha nem vagy csak részben támogattak?

2018. január 20. - Dr.Balogh

Megkezdődött a támogatói okiratok kiküldése erdőtelepítési pályázatok esetében. Az első információtól számított 19 perc telt az első telefon megérkezéséig. 2016-ban benyújtott támogatási kérelemnél csökkentett területtel fogadták el a támogatható területet.

Ez nyilván arra sarkall, hogy máris nézzünk utána a "jogorvoslati" lehetőségeknek. A támogatási rendszer az erdőgazdálkodásban a VP rendszerben új alapokra helyeződött, a közigazgatási rendszerből átkerült egy polgári jogi rendszerbe. Ez az eljárási szabályok változásával jár.

Az első és legfontosabb, hogy a támogatói okirat kézhezvételének napját jegyezzük fel!

A másik, hogy a kézhez kapott okiratot figyelmesen olvassuk át, és ha nem világos valami, konzultáljunk, kérjünk segítséget az értelmezéséhez.

Amennyiben a támogatói okiratban foglaltakkal nem értünk egyet, kézhezvételtől számított 10 nap van kifogást beterjeszteni elektronikus formában.

Az eljárás során megsértett jogszabályi vagy pályázati kiírási rendelkezést pontosan meg kell határozni, enélkül a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítják. Nem elegendő tehát leírni, hogy nem ért egyet és miért.

Elő kell tehát venni a vonatkozó jogszabályokat és a pályázati kiírást és annak általános útmutatóját is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása