Erdőgazdálkodás egy jogász szemével..

Erdőjog §

Erdőjog §

HALADÉK A MEGBÍZOTT ERDŐGAZDÁLKODÓKNAK?

NAPIRENDEN AZ ERDŐTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA

2018. november 29. - Dr.Balogh

T/3630 számon az Országgyűlés elé terjesztették – többek között - az Erdőtörvény módosítását. A tervezet szövege szerint a még 1996-os törvény hatálya alatt és azt megelőzően kötött erdőgazdálkodási tevékenység ellátására szóló megbízási szerződések 2018.december 31-ei időpont helyett 2020. május 7-ei időponttal vesztik hatályukat, amennyiben a módosítást az Országgyűlés elfogadja.

A tervezetben szerepel a megbízási szerződések rendes felmondás jogának biztosítása is, bármelyik fél részére, 60 napos felmondási idővel.

Az általános vita a 2018.november 26-december 3 heti napirenden zajlik/zajlott.

A parlament.hu oldal szerint a javaslat a részletes vita szakasz megnyitásra vár.

 A módosítás időbeli segítséget nyújt az érintetteknek az ügyeik rendezésére, azonban a végeredmény ugyanaz maradt. A feleknek át kell gondolni hogy milyen  intézkedéseket szükséges megtenniük az erdő használatának  rendezésére. A jogviszony rendezésekor legyünk figyelemmel a folyamatban lévő támogatásokra is!

Ne feledjük azonban, hogy a határozott időre szóló megbízási szerződések az időtartam lejártával megszűnnek, tehát a fenti módosítás nem minden esetben eredményez haladékot! Így például aki esetleg 2008-ban kötött 10 évre szóló megbízást, annak az idén megszűnik az erdőgazdálkodói jogosultsága.

A tervezet szövege és a módosítás menete nyomon követhető a http://www.parlament.hu/folyamatban-levo-torvenyjavaslatok oldalon, keressék a T/3630 számú, ’Egyes agrárszabályozási tárgyú törvények módosításáról’ elnevezésű irományt.

 

tree-2718844_960_720.png

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása